SAVÔRS E PRODOTS CARATERISTICS
La Cjargne par ducj i guscj


La cusine cjargnele no je dome une maniere di meti in armonie tra di lôr une schirie di ingredients rindintju plasevui al gust, ma e je une conte. La conte di une tiere e dai siei prodots, trasformâts in plats straordenaris dai cogos e dai chef dal puest. A nassin, cussì, i cjarsons dolçs o salâts che ogni valade e interprete a mût so, il tocj di braide, il frico tant innomenât, o ben i tancj plats che a àn come ingredients di fonde foncs e jerbis di cjamp, dispès compagnâts cuntune biele fete di polente fumante. No stait, alore, a dismenteâsi di lâ a mangjâ tai locâi tipics di Damâr, Cjavaç, Tumieç e Vergegnas lis specialitâts cjargnelis, risultât di ingredients gjenuins e saurîts, o ben di comprâ tes buteghis e tai atelier gastronomics la grande varietât di prodots di latarie e robe insacade, lis marmeladis, la mîl e i dolçs dal puest.
